Gratis bezorgd +75€ | Binnen 3 dagen thuis bezorgd | Per fles bestellen mogelijk

Wijnweetje: dit is de beste manier hoe rode wijn vlekken te verwijderen uit kleding (of bank) krijgt!

Zo krijg jij een rode wijnvlek uit je kleding, bank, vloerkleed of tapijt

Rode wijn vlekken in je kleding of op de bank? Geen paniek, met deze tips verwijder je dit met gemak. 

In de rubriek wijnweetjes zoeken wij naar antwoorden op alle vragen rondom wijn. Vandaag zoekt dailywine.nl naar een antwoord op de vraag: hoe krijg je het beste rode wijn vlekken uit je kleding of bank?

Ik ken het als geen ander, een vlek in je kleding. Zit je lekker te borrelen met een overheerlijke Italiaanse rode wijn uit Toscane, "patss" het moment hevig wordt hevig verstoord door een ongelukkige beweging. Eindstand: meer rode wijn uit je glas dan erin, en dat komt niet door het opdrinken...

Je hoort de reacties al van anderen: "oh nee... rode wijn krijg je niet gemakkelijk uit je kleding... snel!". Snel passeren alle tips en tricks de revue. Wij hebben deze voor je verzameld. Na het lezen van deze tips maak jij je voortaan meer zorgen over het verspillen van de rode wijn dan om je kleding of bank. 

Tip 1: Zoutoplossing 

Uit de oude truckjesdoos van oma: zout! Wat heb je nodig?

  • Zout 
  • Warm - kokend water
  • Schone doek

Hoe ga je te werken? 

  • Stap 1: Eerst is natuurlijk belangrijk dat je de oppervlakte van de rode wijn vlek schoon dept. Dit doe je vanzelfsprekend met de schone doek. Zoals je merkt hebben wij het werkwoord deppen dikgedrukt, want het is van groot belang dat je niet wrijft. Daarmee wrijf je namelijk de rode wijn verder in het weefsel van je kleding en is het een grotere uitdaging om de rode wijn vlek goed te verwijderen.
  • Stap 2: Belangrijk dat je de vlek goed zichtbaar hebt en dat het makkelijk is om hier water en zout over te gieten. Een strak gespannen shirt 'will-do-the-job'
  • Stap 3: Strooi flink wat zout over je wijnvlek. Even paar minuten wachten tot de zout de ruimte heeft gekregen om voor een minuscuul deel op te lossen. 
  • Stap 4: Giet heet water over de vlek. Ben je bekent met het op Arabische wijze van thee inschenken? Belangrijk dat je voldoende hoogte aanhoudt. Afstand zorgt voor meer snelheid, waardoor de vlek makkelijker wegspoelt
  • Stap 5: Tijd voor de wasmachine.

Rode wijnvlek verwijderen uit kleding of bank met zout

Tip 2: Witte wijn

Dit klinkt alleen al spannend: rode wijn vlek verwijderen met witte wijn. Hoe gaaf is dat (of zonde....). Net als de zoutoplossing is het verwijderen van de rode wijn vlek met witte wijn een echte klassieker. Je hebt het vast mensen vaker horen zeggen: maar heb jij het iemand wel eens zien doen? 

Nou wij ook niet. Daarom hebben wij het maar eens getest om te zien of deze klassieker ook overeind blijft staan. Wat blijkt: werkt perfect!!

Witte wijn ontkleurt en trekt de wijn uit de kleding. De zuren en alcohol in de witte wijn helpen hier een handje bij. Trek vooral een lekkere wijnfles open; want na deze inspanning heb je wel een goed gevulde glas witte wijn verdient. 

Druppel de witte wijn over de vlek. Even insmeren met bijvoorbeeld een schone doek of het wrijven van twee zijdes langs elkaar. Vervolgens de wasmachine in en klaar.

Witte wijn op rode wijn om vlek uit kleding, bank, vloerkleed of tapijt te verwijderen

Tip 3: vlekverwijderaar 

Allemaal leuk die oma-weet-raad weetjes, maar als je jezelf echt goed kent, en je herkent je zelf in bovenstaande verhaaltje? Koop gewoon een vlekverwijderaar. 

Het zou je niet verbazen dat de wetenschap geleerd heeft van onze eerste levensbehoeftes: het verwijderen van vlekken uit onze kleding. 

Schoonmaakmiddelen fabrikanten hebben massaal ingezet op sprays om vlekken mee te verwijderen. "HG-doet-wat-het-belooft" zeggen ze wel eens. NA onze uitgebreide test moeten wij dan ook concluderen: dit klopt!

De werkwijze van HG vlekverwijderaar vonden wij echter wel een beetje omslachtig hoor. Emmer vullen met water, oplossen met vlekverwijderaar, lang wachten, wasmachine en laten drogen. 

Dus zochten wij naar een andere oplossing met de vlekverwijderaar. Wat blijkt: een vlekverwijderaar genaamd 'vlekweg'. Zeg nou zelf, van zo'n pakkende naam word je toch al enthousiast? En dan weten ze je ook nog te enthousiasmeren met een rode wijn glas op het etiket. Dat moet wel goed zijn dus!

Simpele werkwijze van het sprayen van de 'vlekweg reiniger' op het shirt. Even paar minuten laten intrekken, na deppen en vervolgens schoonspoelen (wij gebruikte hiervoor gewoon de wasmachine). Voilà! Problem-solved. 

Welke tip is nou de beste?  

Na de test waren wij positief verrast door de resultaten. Bovenstaande drie tips werken namelijk allemaal. Van zoutoplossing tot witte wijn en professioneel vlekverwijderaar genaamd 'vlekweg'. Het werkt allemaal!

Nu kan er maar één de winnaar zijn. Misschien komt het door de naam, maar vooral omdat wij liever geen wijn verspillen: 'vlekweg reiniger' werkt het beste om rode wijn te verwijderen uit je kleding (of ander textiel). 

Vlekweg reiniger rode wijn vlek verwijderaar

Klik hier om naar bol.com te gaan 

Laat een reactie achter