Gratis bezorgd +75€ | Binnen 3 dagen thuis bezorgd | Per fles bestellen mogelijk

Maak kennis met wijnhuis Fattoria Sanfelo - Maremma Toscane

Passie & Liefde

Met intense passie voor de wijnbouw en liefde voor oude landbouwtradities, in combinatie met de wens om actief bij te dragen aan de promotie van hun geliefde gebied Maremma Toscana heeft de familie Vanni in 2001 besloten hun droom waar te maken door het oprichten van: Fattoria SanFelo. Gestart met 10 hectare wijngaarden uitgebouwd tot hedendaags 34 hectare wijngaarden.

Wijsheid, ervaring, geduld, enthousiasme, innovatie en altijd de bereidheid van de jonge ondernemers om te investeren in nieuwe technieken zijn de belangrijkste factoren die het wijnlandgoed van Fattoria San Felo ertoe hebben gebracht witte en rode wijnen te produceren die het culturele erfgoed van het Toscaanse Maremma versterkt.

Om verbonden te blijven met de traditie, verbouwt het wijnhuis Sangiovese en Vermentino om Morellino di Scansano DOCG (LAMPO) en DOC Maremma Toscana (Le stoppie) te produceren. Elke verwerkingsfase vind bij Sanfelo afzonderlijk plaats: van druiventeelt tot verwerking, botteling en verpakking.

Jong & vastberaden 

Fattoria Sanfelo is een jong en innovatief landgoed. Naast de verbondenheid met hun traditie om traditionele Toscaanse druiven te verbouwen, produceren zij ook de befaamde internationale druiven zoals Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Viognier. Deze druifsoorten passen uitstekend het terroir van Maremma Toscane.

Het doel van Fattoria Sanfelo is om een ​​kleine hoeveelheid flessen te produceren, allemaal gekenmerkt door zeer hoge kwaliteit om de beste klanttevredenheid te ontvangen.

Op 17-jarige leeftijd was Federico Vanni vastbesloten om zijn droom werkelijkheid te laten worden door gedenkwaardige wijnen te creëren uit de regio die het meest voor hem betekende: Maremma. Zijn wijnen zijn een authentieke en gedetailleerde weerspiegeling van zijn passie voor het land.

Federico, een jonge man die vooral houdt van zijn land en het delen van zijn druiven met degenen die het altijd respecteren en waarderen. De schoonheid en tradities de decennia geleden al zijn ontstaan en altijd hebben voorgeleefd, zijn terug te vinden op de etiketten van de flessen die Sanfelo produceert. De bekende rode wijn Lampo is vernoemd naar de grootvader van Federico, een Maremma’s cowboy.

Klik hier om terug te gaan naar de homepagina