Gratis bezorgd +75€ | Binnen 3 dagen thuis bezorgd | Per fles bestellen mogelijk

Zo groeit je persoonlijke flessenpost boodschap

Een positieve flessenpost boodschap ontvangen? Laat de woorden tot leven komen door het papier te laten bloeien! 

Heb je een kaartje van dailywine.nl ontvangen met daarop een positieve flessenpost boodschap? Deze boodschap kan je nu laten bloeien. Hoe leuk is dat (en nog super duurzaam ook; win-win!) 

De positieve boodschap is namelijk geschreven op groeipapier, ook wel bloeipapier, zaadpapier en growingpaper genoemd. Het papier is van recyclebaar papier en is biologisch afbreekbaar. Dat is pas duurzaam! 

Met onderstaande stappenplan, moedernatuur en een beetje gevoel voor groen kun jij groeipapier laten bloeien. 

Groeipapier laat je positieve flessenpost boodschap groeien met groeipapier van dailywine.nl

 

Stappenplan 

Voor het laten bloeien van je flessenpost boodschap heb je wel gevoel voor de natuur nodig. Een zaadje bloeit namelijk niet zomaar. Met onderstaande stappen helpen we je door het proces heen en laten we de mooie woorden uitkomen tot een plant of bloem. Verder heb je beetje geduld nodig en de juiste omstandigheden.

Stap 1: Maak je groeipapier vochtig 

Het papier moet echt heel goed vochtig zijn, dus begin met het vochtig maken van het groeipapier. Het is belangrijk dat je het echt vochtig maakt, omdat anders het papier niet oplost. 

Stap 2: Plant je groeipapier

Start met het plaatsen van het groeipapier in de tuin op de aarde of in een potje voor binnen of buiten op het balkon. Het beste maak je gebruik van de zaaigrond of potgrond. Je hebt warmte en zon nodig dus buiten planten moet wel op het juiste moment. Binnen kan natuurlijk het hele jaar door.

Belangrijk: bedek je groeipapier met maximaal 1cm tot 1,5cm aarde. Anders krijgen de zaadjes niet voldoende licht, en zullen ze niet of heel laat ontkiemen. 

Stap 3: WATER! 

In het begin is het belangrijk dat je voorzichtig bent met water, maar ook zeker niet te voorzichtig! Geef je te veel water verzuipt het zaadje, geef je te weinig drogen ze uit. Wij raden je daarom aan om dagelijks op het zelfde moment water toe te voegen. Zorg ervoor dat het vocht wel gelijkmatig over het papier wordt verdeeld. Bijvoorbeeld met een sproeikop op een gieter. 

Stap 4: Liefde

Alles wat je liefde geeft groeit, toch? Zorg ervoor dat de zaadjes genoeg warmte en zonlicht krijgen. Na ongeveer een week ontkiemen de zaadjes en zie je een klein steeltje boven de grond. Het is dan niet nodig om elke dag water toe te voegen, maar het is wel belangrijk dat je ze wel aandacht en liefde blijft geven. 

Komen de zaadjes van het groeipapier niet uit?

Heel vervelend, maar dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Je hebt ook gewoon een beetje geluk nodig met bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Groeide het zaadjein de Sahara? Weinig kans... Of was het net Siberië? Veel te koud! 

Welk moment van het jaar is geschikt?

Binnen kan natuurlijk het gehele jaar door, maar wel dicht bij het raam voor voldoende licht. Het is wel zo leuk om de plantjes vanuit een potje over te potten in de tuin. De zaadjes kunnen vanaf april - mei in de tuin gepland worden.